economie – wiskunde.

De leerplannen zijn zo opgemaakt dat elke studierichting in principe voorbereidt op alle vormen van hoger onderwijs.

Economie wordt abstract benaderd. In economie leer je hoe onze maatschappij functioneert op economisch vlak. Je verwerft inzicht in economisch-maatschappelijke problemen en leert verbanden leggen tussen verschillende economische grootheden en begrippen. Je bestudeert in het deel algemene economie de werking van de markteconomie, consumptie en productie, marktvormen, ….

Het deelvak bedrijfswetenschappen behandelt de verschillende aspecten van het ondernemen: oprichtingsvereisten, ondernemingsvormen, management, personeelsbeleid, RSZ,… Daarnaast is er ook aandacht voor het ICT-aspect binnen het deelvak informaticawetenschappen.

Met 7 uur per week klimt wiskunde naar een hoger niveau. Je krijgt een grondige abstract-analytische en probleemoplossende wiskundige vorming. Dit gebeurt in de deelvakken algebra, meetkunde, analyse, statistiek en kansrekening. Er zijn hoge eisen op het vlak van inzicht. Je moet de nieuwe leerstof snel (en soms zelfstandig) kunnen verwerken en dagelijks bereid zijn thuis de geziene leerstof te herhalen en oefeningen op te lossen.

Lessentabel.

Basisvorming 5e6e
Cluster Taal & Cultuur
Nederlands, Frans, Engels, geschiedenis, burgerschap
55
Cluster Wetenschappen
Aardrijkskunde, wiskunde, biologie, chemie, fysica
44
BUB-coaching22
Levensbeschouwing22
Engels11
Frans11
Geschiedenis/burgerschap11
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands11
Project: Artistieke expressie – EcoFIN11
Specifiek gedeelte
Wiskunde44
Economie33
Bedrijfswetenschappen11
Informaticawetenschappen1
Biologie, chemie, fysica22
Vrije ruimte
Project economie22